Welkom in NBB.Stat

NBB.Stat is de online databank van de Nationale Bank van België met uitgebreide macro-economische statistieken.

Nieuw

Het is voortaan mogelijk uw eigen selecties te creëren en ze te bewaren voor later gebruik

Indien u regelmatig dezelfde gegevens opzoekt, kan het interessant zijn uw zoekcriteria op te slaan. Daartoe dient u enkel, wanneer de op het scherm getoonde gegevens naar wens zijn, uw aanvraag te registreren onder de keuzemogelijkheid 'Mijn queries/Bewaren'. Dit is pas mogelijk nadat u zich in de toepassing heeft aangemeld (via 'Klik hier om u aan te melden', bovenaan rechts op het scherm). Uw aanvragen zijn dan beschikbaar onder de keuze 'Populaire queries/Mijn queries' wanneer u verbonden bent.

U kunt een abonnement nemen op de bijwerkingen van een dataset

Zodoende kunt u een mail ontvangen zodra een dataset is bijgewerkt. U kunt zich voor deze dienst opgeven door het formulier in te vullen dat te vinden is in de metagegevens van elke dataset (venster 'Informatie' dat rechts van de gegevens kan worden geopend).


Handleiding
Via de link “Van start met NBB.Stat” bieden wij u een overzicht van alle basisfunctionaliteiten van NBB.Stat. Voor een volledig overzicht met alle details van de applicatie, verwijzen wij u naar onze gebruikershandleiding.

Publicatiekalender
Onze publicatiekalender geeft een overzicht van de geplande datums voor de bijwerking van de statistieken.

Contact
Voor verdere informatie verwijzen wij u graag verder naar de pagina Algemene Statistiek van de Nationale Bank van België. Vindt u nog steeds niet wat u zoekt? Neem dan contact met ons op via e-mail.

Informatie

Check i voor informatie